aai30

15 augustus, 2007De bewegwijzering verklapte dat we gisteren in de anale driehoek zaten: Reet, Aartselaar en ... Kontich - headquarters Hyundai. En wel om ons eerste koppel Koreaanse promokeetjes op te halen: 2 nagelnieuwe Hyundais i30 (die van de doorwrochte bache-campagne).

Het karretje doet me qua kont onmiddellijk denken aan de BMW 1 Reeks Hatch, which is nog naais. Z'n smoelwerk is helaas weer een knip-spl*toogdesign naar de Kia Cee'd, Toyo Auris, ... en ander saais. En het zeventienduims alu-schoeisel ten is ten slotte een prima presentatieblaadje voor de remschijven rondom.

Deze 1.6 CRDi kreeg binnenin een proper Style-kleedje: sobere semi-lederen zetels, airco, een orgie van prullaria-vakjes, ... en een radio met iPod-aansluiting onder de armsteun. Thumps up, want zelfs bij Johnny-gewijze Shameboy en Lektroluv-draaibeurten (zie line-up) gaven de standaardspeakers geen krimp.

Genoeg promo-talk. Ondanks de 1600cc-dieselinjectie, mis ik als sportieve rijder op de autostrade m'n streep poer voor de tussensprinten. Als de mannen van de muizen worden gescheiden, voel je de i30 als een astmalijer naar adem happen.

Maar voor het overige is het een propere cruise-keet, met een zee aan binnenruimte - zelfs voor boomlange Jeremy Clarksons , een positief discriminerend parkeergemak en een ophanging zo zacht dat ze in Irak verboden zou worden.

Rest nog de achterhamvraag: wil ik een i30? Mocht ik wat minder kapsones hebben: jip. Maar bij het i-prefix verwacht een Apple-aar meer iGenzinnigheid.

UPDATE: De iPod-connectie van de i30 werkt enkel met Windows-geformatteerde :-pods.

Gepost door (db) om 16:33  

0 reacties:

Een reactie posten