MacBook Duo?

04 januari, 2008

MacBook Duo
Het gepatenteerde concept van een MacBook Duo zoals gezien chez Gizmodo heeft alles wat ik van een computer verwacht:

 • Draagbaar
  Mijn perfectly good Apple PowerBook 12" gaf onlangs finaal de geest (moederbord).
  Als vervanger voor dit pareltje vind ik m'n gading niet in het huidige Apple-gamma: de MacBook Pros zijn simpelweg te loemp naar mijn laptopgoesting. De gewone-mensen-MacBooks zijn dan weer foeilelijk en, hoewel kleiner dan de Pros, nog altijd een tikkeltje groter dan m'n ouwe 12-duimer.

  Afijn, mijn ideale schootcomputer kan naast andere bagage in een gewone rugzak schuiven, i.p.v. in zo'n lijpe laptopvalies. En 12" is zowat de maximaal toegelaten schermdiagonaal. Tegelijk moet dit kleine rekenwonder als een liertje blijven draaien wanneer het hele Adobe CS-blik wordt opengetrokken.

  Privé-computerloos worden, men twittere en blogge een maand geleden... Een maand voor Saint Steve traditioneel zijn gadgetgeile volgelingen bijeenroept. It's been a hard month's nights, maar with a little help from a friend aaiSurvaaif middels een vruchtgebruik t.e.m. de openbaring der MacWorld Expo. Of zoals een nieuwerwets spreekwoord luidt: a friend in tweet is a friend iNdeed.

  Uitgerekend in die donkere dagen duiken geruchten op over een subportable uit Cupertino. Op de geijkte kanalen gonst het van deze buzzwords: iPhone-touchscreen, tablet, 8", 64 gieg flashgeheugen en optische driveloos. Hoe kan dit allemaal in één toestel dat zich bevindt op het perfecte kruispunt tussen vraag en aanbod? iMverycurious!
  Op de bovenstaande schets, gebaseerd op een héél recent gepubliceerd patent, zie je zo'n ultradraagbaar computertje... Dat in een iMac-alike geschoven kan worden. iLike!

 • Doch desktop
  Thuis hangt m'n draagbare computer aan een batterij van lcd-schermen, harde schijven, speakers, een midi-keyboard en -mengtafel, iPods, een grote-mensentoetsenbord, een muis, ...

  Een dokstation zoals hierboven zou een verademing zijn voor het houten bureaublad. Zo'n opslorpcomputer heeft alles aan boord dat van de draagbare eenheid een potige desktop maakt (harde schijf, grafische kaart, aansluitingen, ...).

  De tinyBook/miniBook/... heeft aan lichtgewichtfeatures als een aanraakscherm, 64 gieg flashopslag en wifi namelijk genoeg om mobiel te surfen, door rss te fietsen, mail te lezen, office-toepassingen te draaien, pdf-documenten te tonen en instant messages te ventileren.
  Ik zet me thuis wel rustig neer voor het echte werk.

 • Wordt waarschijnlijkerwijs weg- en omvergeblazen op 15 januari.
UPDATE: Nog conceptueel iCandy

Gepost door (db) om 23:44  

3 reacties:

Het ziet er idd mooi uit... Ben eens benieuwd.

Inferis zei
05 januari, 2008 20:58  

iM very curious as well.

Enne, graag gedaan buddy :)

Anoniem zei
06 januari, 2008 19:59  

En wat vind je van de minibook Air?

16 januari, 2008 12:30  

Een reactie posten